Bedrijfsuitjes / workshops op maat

Activiteiten voor uw personeel, familie, vrienden en vriendinnen, om samen op locatie te doen.

De activiteiten worden aangepast aan uw groep waarmee u samen iets wilt doen. Ze kunnen uitgevoerd in het hartje van de stad Middelburg in het Cultuurhuis Kuiperspoort. Of op het landgoed Twistvliet gelegen onderaan de duinen van Oranjezon . Op het landgoed Twistvliet zijn de activiteiten in te passen in een totaalpakket, b.v. gecombineerd met een high tea, of het mennen van paarden. De activiteiten kunt u compleet maken met  een lunch of diner. Ook kunt u overnachten in de landelijke huisjes of de Bed and Breakfast Suite van het landgoed Twistvliet. Klik hier om de brochure te downloaden.

1) - Landschap schilderen op schildersezels

Buitenactiviteit, +/- 3 uur Als je op Twistvliet rondloopt voel je de zeewind over je gezicht strijken. Het zilte van de zee proef je op je huid. Aan de ene kant zie je de bossen en duinen van Oranjezon, aan de andere kant zie je de polders waar de gewassen groeien. Door dit beeld grazen paarden in de wei, loopt de haan met zijn kippen rond te scharrelen. Genoeg mooie beelden om een schilderij van te maken. In deze activiteit plaatsen we de schildersezels op een van de mooie plekjes van Twistvliet. We kijken naar het landschap, naar de kleuren en de vlakken en maken onder begeleiding van docente Sylvia Radius, en plein air, een schilderij op doek. Deze activiteit is te combineren met een lunch en plein air  geserveerd onder de Paviljoens van Twistvliet.

2) - Portret/model schilderen

Heeft u zich altijd al eens een beetje kunstenaar willen voelen, achter de schildersezel staan en met verf en flinke kwasten een portret van een mens willen schilderen? Een portret van uzelf of van een van uw  familieleden, of van uw manager? Of van een karakteristiek model? Op een paneel  en een echte schildersezel gaan we een portret schilderen met acrylverf. Sylvia Radius docent beeldende vorming, gespecialiseerd in portret/model begeleidt u tijdens deze activiteit. Deze activiteit is mogelijk in het Cultuurhuis Kuiperspoort . Duur 2 1/2 uur

3) - Haan, kippen en kuikens schilderen

De haan van Twistvliet en zijn kippen poseren voor u. Op schilderpanelen en achter de schildersezel neemt u plaats om deze mooie vogels vast te leggen. We werken vrij met acrylverf, kwasten en paletmes op doek. Deze activiteit kan ook in de Japanse techniek sumi- e worden aangeboden. Binnen activiteit, 3 uur

Activiteiten met Sumi-e

Wat is sumi-e? Het Japanse woord sumi-e is samengesteld uit de woorden voor zwarte inkt(sumi) en schilderij(e). Sumi-e is een Japanse schildertechniek waarin schilderijen worden gemaakt met zwarte inkt, grijstonen door verdunningen van de inkt en soms een enkele kleur. In sumi-e proberen we de essentie van de natuur te schilderen. Met een minimum van middelen, een bamboepenseel, wat inkt en een vel rijstpapier,  proberen we de schoonheid  van de natuur weer te geven. In sumi-e is de sfeer van Zen voelbaar. De Sumi-e techniek komt uit China en is door boeddhistische monniken naar Japan gebracht. Wat wilt dat zeggen een schildering maken in sumi-e? Als u bij voorbeeld de kersenbloesem gaat schilderen in sumi-e, wilt dat zeggen dat u zich volledig bewust bent van de bloesem. U kijkt naar de kleine kwetsbare bloem op de houtige tak, maar u ziet ook de jonge wilde tak die uit de knoestige oudere tak groeit. U zit ontspannen aan uw werkblad. Uw penseel en de inkt liggen klaar. U heeft gekeken naar de bloesemtak, en u stelt zich de tak voor op het witte vel. U pakt uw bamboepenseel, laadt het rustig met inkt en laadt uw hand het werk doen. Onbevangen en ontspannen schildert u de kersenbloesem. In een sumi-e schildering is de energie zichtbaar. De inkt die u gebruikt maken we zelf met een inktstaaf en een wrijfsteen. We werken op rijstpapier met een bamboepenseel. Onderwerpen zijn:

4) - Bamboe

Bamboe buigt maar breekt niet. In de oosterse wereld zegt men:  leef als bamboe, buig mee maar geef je idealen niet op. Al duizend jaar zijn Chinese en Japanse kunstenaars gefascineerd door bamboe. bamboe als metafoor voor het menselijk leven. In deze workshop wordt u een beetje als een bamboe .

5) - Sukura (kersenbloesem)

De sukura bloeit op kaal hout. Als de sukura bloeit loopt de winter teneinde en kondigt de lente zich aan. En dat viert men door met een picknick kleed onder een kersen of pruimenboom te gaan zitten en te genieten van de tedere  bloesems.

 6) - Enso cirkels

De Zen cirkel(Enso) is een oefening waarbij u een cirkel schildert met uw volledige bewuste aandacht. Het resultaat is een afspiegeling van uw focus en concentratie.  In deze workshop gaat u op verschillende wijzen de enso aan den lijve ervaren en schilderen. Duur per onderwerp:  +/- 2  uur (enso iets korter)

7) - Etagami schilderingen

Etagami is een Japanse schildertechniek die spontaan en eerlijk is. Deze techniek mag er zelfs een beetje onhandig uit zien. Een schoonheidsfoutje is toegestaan! Met zwarte inkt en een bamboepenseel schilderen we allerlei huis- tuin- en keukenonderwerpen op een klein formaat papier. Vervolgens vullen we deze met kleuren.  We voorzien de schildering met een vrolijke bijpassende tekst en een stempel met een goede wens. Een Etagami schildering is immers een kleineschildering om te versturen aan een andere persoon. Binnen activiteit Duur  1  1/2 uur
Prijs op aanvraag bij Sylvia Radius
Share